Zserbógolyó recept
2018.07.22 09:34
Hozzávalók 10 db kisebb golyóhoz:
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg darált dió
- 4 evőkanál házi sárgabarack lekvár
Bevonathoz:
- 6-8 dkg 70 %-os étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A golyó hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem elég a lekvár, adunk még hozzá, a lényeg, hogy nem száraz, könnyen formázható masszát kapjunk, ami nem ragad!
Vizes kézzel golyókat formázunk, és fél-1 órára hűtőbe tesszük!
Az étcsokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, és a golyókat beforgatjuk, majd sütőpapíron hagyjuk , hogy a csoki megdermedjen!
Tároljuk hűtőben, főleg nyáron!