Zserbógolyó recept

2018.07.22 09:34

Hozzávalók 10 db kisebb golyóhoz:

  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 4 evőkanál házi sárgabarack lekvár

 

Bevonathoz:

  • 6-8 dkg 70 %-os étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
 
Elkészítés:
 
A golyó hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem elég a lekvár, adunk még hozzá, a lényeg, hogy nem száraz, könnyen formázható masszát kapjunk, ami nem ragad!
 
Vizes kézzel golyókat formázunk, és fél-1 órára hűtőbe tesszük!
 
Az étcsokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, és a golyókat beforgatjuk, majd sütőpapíron hagyjuk , hogy a csoki megdermedjen!
 
Tároljuk hűtőben, főleg nyáron!
 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode